קינמון – Cinnamon

מאת דר’ מינה פרן

Cinnamomum zeylanicum    

צמח תבלין נפוץ הידוע בשם קנמון הוכח בשנים האחרונות כהיפוגליקמי יעיל .

 הקנמון הוא עץ  ממשפחת העריים, Lauraceae, שמוצאו בדרום מזרח אסיה. קליפת הגזע היא החלק המשמש כתבלין וכמרפא.

מחקרים שנעשו לאחרונה הראו שקנמון, בריכוז של 1 גרם ליום, מסייע להורדת רמת סוכר, כולסטרול ושומנים בדם.  נצפתה ירידה של עד 30% בריכוז הסוכר והשומנים.

המרכיב הפעיל המשפיע על רמת הסוכר אינו ידוע. ישנם חוקרים המייחסים פעילות זו  ל- methyl hydroxy chalcone polymer.

מניחים שהקנמון מגביר את יעילות האינסולין ומשפר את כושרו להחדיר גלוקוז לתאים. הראו שהקנמון מסייע לתאי השומן להכיר ולהגיב לאינסולין.

ריכוז של גרם אחד נראה אופטימלי ואין צורך לקחת כמויות גדולות יותר.

ספרות.

Khan A. et al. Cinnamon improves glucose and lipids of people with Type 2 Diabetes. Diabetes Care 26: 3215-3218, 2003.