האטת ההזדקנות באמצעות חידוש הטלומרים

קודם כל, מהם טלומרים?

ההגדרה הבאה מויקיפדיה, נותנת תיאור בסיסי של הטלומר:

טלומר (באנגלית: Telomere)
(מקור השם ביוונית: “טלוס” = קצה, ו”מרוס” = חלק, דהיינו החלק הקיצוני) הוא אזור הקצה של הכרומוזומים, המכילים את החומר התורשתי שבגרעין התא. לכרומוזום שני קצוות ולפיכך – שני טלומרים, המיועדים בעיקר להגן עליו, בדומה לדרך בה מוגן שרוך נעל על ידי האגלט (קצוות השרוכים העשויים פלסטיק).
מה קורה עם הטלומרים במהלך החיים?

התפקיד של הטלומר הוא כאמור לשמור על הכרומוזום שמהווה את התבנית שבאמצעותה מייצר התא את החלבונים הנחוצים לקיומו. ברגע שהטלומר נפגע, וזה קורה הרבה בזמן חלוקת התא, הכרומוזום כבר אינו מוגן, והוא מאבד מידע קריטי שמביא להזדקנות התא ופגיעה בתפקודו. הטלומר האנושי הוא ארוך, ומורכב מרצף של אלפי חזרות על מבנה פשוט שדומה בהרכבו לגן (אותם בסיסים), אבל פשוט בהרבה מאשר גן ולא ניתן לייצר באמצעותו חלבונים. בתהליך ההתחלקות של התא, הטלומר שיושב בקצה הכרומוזום, לא משתכפל באופן מלא, ובעצם הטלומר של התא המחולק, קצר מזה של האב. זה מגביל בעצם את היכולת של התא להתחלק כי בשלב מסויים הטלומר “נגמר”. בשנת 1985, התגלה האנזלים טלומראז שיודע להאריך בחזרה טלומרים שהתקצרו, ובכך למעשה להאריך את חיי ותפקוד התא. האנזים מכיל כנראה רכיב RNA שמאפשר להוסיף את היחידות המשוכפלות לקצה הכרומוזום.

מוצר חדש לאנטי אג’ינג באתר מריאל

מוצר חדש של ז’נס גלובל הנקרא FINITI™, מכיל חומר עם פטנט רשום לחיזוק אנזים הטלומראז, משפר מאוד את יציבות הכרומוזום בתאים ובכך מאריך את חיי התא. זהו האמצעי החדיש ביותר להאטת הזדקנות, ומומלץ לשלב אותו עם אנטי-אוקסידנטים.

חומר נוסף באינטרנט: