מהם רדיקלים חופשיים, מהם אנטי מחמצנים (אנטי אוקסידנטים), ואילו הכי טובים?

רדיקלים חופשיים הן מולקולות לא יציבות עם מחסור באלקטרונים ולכן בעלות נטיה חזקה לחמצן חומרים אחרים. תהליכים רבים המתרחשים בגוף, ובעיקר אלו המערבים תגובה עם חמצן, מייצרים כתופעת לוואי רדיקלים חופשיים בגוף. הרדיקלים החופשיים יכולים לתקוף ולחמצן חומרים שונים בגוף, ובכך לגרום נזקים רבים. הרדיקלים החופשיים עשויים להוביל להזדקנות מואצת, התפחות מחלות כמו סרטן, להעלות את רמת הכולסטרול ה”רע” בדם, לפגוע במערכות השונות כמו הנשימה והעיכול, להזיק לכבד, לפגוע בעיניים, בפרקים ועוד.

באמצעות תזונה עשירה בויטמינים, הגוף מגן על עצמו תוך שימוש בחומרים אנטי מחמצנים. לדוגמא, ויטמין C הוא אנטי מחמצן באזורים של סביבה מיימית, וויטמין E הוא אנטי מחמצן בסביבה שומנית.

בחיים המודרניים, נוספו לנו תהליכים נוספים הגורמים לכמות הרדיקלים החופשיים לגדול כמו נזקי העשן, כימיקלים שונים וזיהומים סביבתיים, תרופות, קרינת השמש ומכשירים חשמליים ואפילו לחץ נפשי.

לגוף קשה להתמודד עם המתקפה הזאת של רדיקלים חופשיים, ואנו רואים עליה הולכת וגוברת במקרי הסרטן ומחלות נוספות המושפעות מהעליה הבלתי מרוסנת בכמות הרדיקלים החופשיים.

בכדי לסייע לגוף להתמודד, צריך דבר ראשון לשפר את התזונה. לאכול פחות חומרים מזיקים כמו חומרים משמרים ושומן טראנס. לאכול פירות וירקות מצבעים שונים המכילים אנטי מחמצנים טבעיים ויעילים. בנוסף ניתן להעזר באנטי מחמצנים שאנו לוקחים כתוספי תזונה.

באתר מריאל ניתן לרכוש תערובת איכותית במיוחד של אנטי מחמצנים שמופקים ממגוון של פירות. התערובת מכילה סדרה של אנטי מחמצנים טבעיים חזקים, שבראשם הרזוורטרול (Resveratrol ) הידוע כחומר אנטי אוקסידנט חזק, אבל גם חומר עם יתרונות בריאותיים נוספים כגון לבעיות לב, מחלת הסרטן, ואפילו לתחום הרחב של אנטי אג’ינג (החומר היחיד שמייחסים לו תכונות של היפוך ההזדקנות).

לקריאת מאמרים של ד”ר מינה פארן להרחבת ההבנה:

– רדיקלים חופשיים

– פלבנואידים וטאנינים